NaslovnaO namaSadniceGalerijaKontakt

 

Kvalitet

O SORTAMA:
Jabuka
Kruška
Šljiva
Breskva
Nektarina
Trešnja
Višnja
Mušmula
Lješnjak
Orah
Kajsija 

SORTIMENT  ŠLjIVE
 

ČAČANSKA LjEPOTICA:  je veoma rodna i zahvalna sorta šljive. Plod je krupan (35 do 40g), loptastojajast s izdužnom brazdom. Čačanska ljepotica je jedna od najboljih stolnih sorti šljive u svojoj dobi sazrijevanja. Postiže visoku tržišnu vrijednost. Ima vrlo kvalitetne plodove, dobro podnosi transpor i relativno otporna prema bolestima.

Dozrijevanje: Krajem jula.
Plod: Krupan tamnoplave boje s izraženom pepeljkom, dok je meso zelenožute boje, jako čvrsto, sočno, aromatično, slatko-kiselkastog okusa, koštica se odvaja od mesa.
Podloga:
Džanarika.


ČAČANSKA RODNA:  Rano prorodi, te obilno i redovito rodi. Stablo je srednje bujno. Koristi se za različite namjene, a naročito za sušenje, pekmez, rakiju i dr. vidove prerade. Po kvalitetu polda najsličnija je domaćoj požegači. Jako je zahvalna za gajenje kako u amaterskim uslovima tako i u komercijalnim.

Dozrijevanje: Sredina avgusta.
Plod: Je srednje krupan do krupan (oko 30 g), ovalnog oblika. Pokožica je tanka, čvrsta, tamnoplava s izraženim maškom. Meso ploda je žuto, čvrsto sočno,  aromatično i kvalitetno sa velikim sadržajem šećera
Podloga:
Džanarika.


STENLI:  sorta je dosta zastupljena kako za uzgoj u komercijalnim voćnjacima tako i za uzgoj u kućnim vrtovima. Rano prorodi, te obilno i redovito rodi. Stablo je srednje bujno. Plod se može koristiti za potrošnju u svježem stanju, sušenje, rakiju i druge oblike prerade.

Dozrijevanje: Krajem avgusta.
Plod: Pod je srednje krupan (36 - 41g) , obrnuto jajast, tamnoplave pokožice s bogatim maškom. Meso je zelenkastožuto, čvrsto, dosta sočno, slatkog okusa.
Podloga:
Džanarika.

 

TOP TASTE: Najukusnija vrsta šljive. Ima izrizito sladak plod, ukusnog i specifičnog okusa. Dugo se može brati jer zreli plodovu ne otpadaju sa stabla. Rano prorodi te redovno rađa. Dobro podnosti gljivična oboljenja, zato je pogodna u eko proizvodnji. Stablo je bujno. Plod se može koristiti za potrošnju u svježem stanju, sušenje, rakiju i druge oblike prerade.
Dozrijevanje:  Sredinom avgusta.
Plod: je krupan izduženo jajast, ljubičasto - plave pokožice s bogatim maškom. Meso je žuto, čvrsto, dosta sočno, slatkog okusa i veoma kvalitetno. Sadrži jako puno šećera.
Podloga: Džanarika.

 

JOJO:  Relativno nova sorta šljive. Rano prorodi, te obilno i redovito rodi. Stablo je srednje bujno. Plod se može koristiti za potrošnju u svježem stanju, sušenje, rakiju i druge oblike prerade.

Dozrijevanje:  Krajem avgusta.
Plod: Plod je srednje krupan izduženo jajast, tamnoplave pokožice s bogatim maškom. Meso je žuto, čvrsto, dosta sočno, slatkog okusa i veoma kvalitetno.
Podloga: Džanarika.

 

 

   
 Prodaja i proizvodnja sadnica voća: JABUKE, KRUŠKE, ŠLJIVE, KAJSIJE, TREŠNJE, VIŠNJE, BRESKVE, NEKTARINE, ORAHA I LjEŠNJAKA